Agressieve treinreizigers aangehouden

Nieuws Kort nieuws Agressieve treinreizigers aangehouden

Schiedam/Vlaardingen - Twee agressieve mannen zijn donderdag 30 januari 2014 aangehouden op de stations Vlaardingen West en Schiedam Centrum.

's Middags sloeg en trapte een 37-jarige man uit Maassluis passagiers en een hoofdconducteur. 's Avonds trapte een 23-jarige man op Schiedam Centrum tegen een deur van een trein en hield deze bewust open. In de trein, die op weg was naar Vlaardingen-West, greep de 37-jarige man uit Maassluis een passagier bij de keel, omdat hij bang was dat een hond hem zou bijten. Hij trapte ook naar de hond.

Een andere passagier en een hoofdconducteur die ter plaatse kwamen kregen ook rake klappen en trappen. De man is aangehouden voor nader onderzoek naar zijn gedrag. De man op Schiedam Centrum viel op omdat hij de deur openhield van een trein, die op punt stond om te vertrekken. Vervolgens trapte hij ook tegen een deur van de trein. Politiemensen die daar surveilleerden spraken hem daar op aan. Uit controle bleek dat de man nog een geldboete had openstaan van 234 euro. Aangezien hij niet kon betalen en niet in het bezit was van een legitimatiebewijs volgde een aanhouding. Hier werkte hij niet aan mee en verzette zich hevig. De man is geboeid overgebracht naar het bureau en kan 4 dagen worden gegijzeld tot de boete is betaald. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt voor verschillende strafbare feiten die hij pleegde.