Jongen (14) schiet moeder neer

Nieuws Kort nieuws Jongen (14) schiet moeder neer
thumbnail

Rotterdam - Een 14-jarige jongen heeft dinsdagavond zijn 34-jarige moeder neergeschoten in een woning aan de Gijsbert Steenhoekstraat in Rotterdam, dat meldt de politie. Aan de schietpartij ging een ruzie vooraf.

Rond 18.15 uur kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten van een knal in de woning, er werd gedacht aan vuurwerk. Omdat er iemand gewond was geraakt werd een ambulance ter plaatse gestuurd. Het ambulancepersoneel constateerde in de woning dat het slachtoffer een schotwond had opgelopen, waarna de politie ter plaatse werd gevraagd.

Een man in de woning, vermoedelijk de vriend van de vrouw, verklaarde dat de vrouw en haar zoon een ruzie hadden gekregen. Toen zij in een worsteling terechtkwamen ging het vuurwapen af, waarna de zoon op de vlucht sloeg. Hij is aangehouden bij de Mcdonald's aan de Stadionweg en was in het bezit van een vuurwapen.

De vrouw heeft een schotwond in haar buik opgelopen. Zij was volgens de politie aanspreekbaar en is overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De 14-jarige jongen is overgebracht naar het politiebureau en wordt verhoord.