Maassluizers opgepakt met vuurwapen

Nieuws Kort nieuws Maassluizers opgepakt met vuurwapen
thumbnail

Maassluis - De politie van het district Rijnmond Noord heeft op 3 september twee mannen van 18 en 21 jaar uit Maassluis in hun woonplaats aangehouden.

De 21-jarige zou, in gezelschap van zijn vriend, onder meer een 50-jarige man uit Maasluis hebben geslagen en met een vuurwapen hebben bedreigd.

De hoofdverdachte was op zaterdagavond 2 september als ongenode gast op een feestje op de Peter van Anrooylaan en gedroeg zich vervelend. Toen de bewoner hem het huis uitzette, kwam het in de voortuin tot een vechtpartij. De bewoner liep wat klappen op, waarna de 21-jarige wegreed en zei met een vuurwapen terug te komen. Dat deed hij even later ook, nu in het gezelschap van zijn 18-jarige maat. De man bedreigde de bewoner en twee andere feestgangers met een vuurwapen en reed daarna opnieuw weg.

Kort daarna probeerden twee mannen op een scooter een wandelend stelletje op de Weverskade onder bedreiging van een vuurwapen te beroven. Toen beide slachtoffer zeiden dat ze geen geld hadden, gingen de mannen op de scooter weg. Ook zouden de mannen kort daarna een 20-jarige automobilist uit Maasland met een vuurwapen hebben bedreigd.

De twee verdachten werden korte tijd later gevonden en aangehouden. De politie verdenkt hen ervan de daders te zijn geweest bij alle incidenten. Ze worden dan ook verdacht van bedreiging met het vuurwapen, poging straatroof, mishandeling en het voorhanden hebben van een vuurwapen. Dat wapen werd ook gevonden en in beslaggenomen. Het bleek nep te zijn, maar was niet van echt te onderscheiden. Beide mannen zitten vast en worden verhoord.