Tientallen auto's bekrast

Nieuws Kort nieuws Tientallen auto's bekrast
thumbnail

Schiedam - "Aan de hoogste boom van de Plantage opknopen". Dat is wat Tuinlaanbewoners zeiden toen ze geconfronteerd werden met het werk van een of meer vandalen die vannacht in hun straat hebben huisgehouden.



Zo'n 25 tot dertig auto's zijn bekrast - 'ernstig' - zegt Huib Sneep, een van de gedupeerden. Vrienden van notaris Jeroen Krabbendam zagen hun auto's eveneens beschadigd. Ook de wagen van Irene en Pascal Visee moest het ontgelden. "Krassen over de hele lengte." Als de bewoners de verhalen bij elkaar leggen komen ze tot de conclusie dat het rond kwart voor een geweest moet zijn dat de vandaal/vandalen door hun straat trok(ken).

De politie heeft ondertussen proces-verbaal opgemaakt. Natuurlijk kan er geen sprake zijn van een alternatief gebruik van de bomen in de Plantage, beseffen de gedupeerden. Maar zij zijn er wel zeer op gespind dat de dader(s) gevonden worden. Volgens hen zijn er waarschijnlijk beelden van bewakingscamera's voorhanden; die zullen aan de politie beschikbaar worden gesteld.