Mountainbiker zwaargewond na val in water

Nieuws Vlaardingen Mountainbiker zwaargewond na val in water
thumbnail

Vlaardingen - Zondagavond is er een mountainbiker hard ten val gekomen en in het water beland. Dit gebeurde op een daar voor speciaal aangelegd mountainbikeparcours.

Dit mountainbikeparcours bevindt zich midden in het natuurgebied de Broekpolder. Omdat de gewonde mountainbiker midden in het natuurgebied lag konden de hulpdiensten de man niet makkelijk vinden. Na een lange zoektocht tijdens de avondval is de man uiteindelijk gevonden. De gewonde man is op een schepbrancard gelegd en door de hulpdiensten over het parcours naar de ambulance getild. De man is met onbekend letsel met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. De arts van de traumahelikopter uit Amsterdam is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis.

De man werd uiteindelijk gevonden doordat hij via zijn mobiele telefoon zijn locatie kon delen met een centralist van de meldkamer. De man hoorde de hulpdiensten namelijk in de buurt zoeken, maar hij werd niet gevonden. Hij kon nog bellen met de meldkamer en daarna een pinpoint sturen zodat de hulpdiensten gerichter konden zoeken.