Drukte na ontsporen van tram

Nieuws Schiedam Drukte na ontsporen van tram
thumbnail

Schiedam - Woensdagochtend is een tram aan de Churchillweg in Schiedam naast de rails terecht gekomen. Bij het omdraaien van de tram via het noodspoor aan de Prinses Beatrixlaan kwam het voertuig compleet naast de rails terecht.

Het voorste en achterste deel van de tram namen beiden een andere kant van de wissel waardoor de tram uiteindelijk ontspoorde en geen kant meer op kon. De RET zette pendeltrams in tussen de eindpunten Holy / Woudhoek en station Schiedam Centrum. Reizigers moesten rekening houden met een flinke vertraging.

Tijdens de afhandeling van de ontsporing botsten ook nog 4 auto's op elkaar naast de tram, vermoedelijk vanwege kijkers. Even later kwam ook nog een servicewagen van de RET vast te zitten in het gras bij het keren. Hierdoor werd het tramspoor weer geblokkeerd en kon de sleeptram die aangekomen was om de eerder ontspoorde tram naar de remise te brengen er ook niet meer door. Reizigers hebben zo'n 3 uur lang last gehad van vertragingen. Rond 14:15 uur werd de route weer vrijgekomen.