Vlaardingen zonder water na groot lek

Nieuws Vlaardingen Vlaardingen zonder water na groot lek
thumbnail

Vlaardingen - Woensdagavond kort voor 20:00 uur is er een grote lekkage ontstaan aan de hoofdwaterleiding nabij de Holysingel in Vlaardingen. Het gevolg hiervan was dat grote delen van Vlaardingen zonder water kwam te zitten.

Ook stroomden diverse wegen compleet onder water. De Holysingel was niet meer bereikbaar; over een lengte van enkele honderden meters stroomde het water de weg op.

Tenminste één persoon raakte gewond toen hij of zij een gat in fietste. Het slachtoffer is behandeld door het ambulancepersoneel. Er kwamen in totaal 3 ambulances ter plaatse.

De brandweer was met 2 tankautospuiten ter plaatse. Er werd opgeschaald naar GRIP 1, mede omdat enkele verzorgingshuizen in Vlaardingen zonder water zaten. Er kwamen berichten binnen uit alle wijken van Vlaardingen dat er geen water meer was of dat de waterdruk erg laag was.

Omdat ook de brandweer in geval van een brand geen bluswater meer uit de ondergrondse waterkranen kon halen werd de grote tankwagen, die standaard vol water zit, van de brandweer Sommelsdijk met spoed naar Vlaardingen gestuurd om paraat te staan. Zo kon de brandweer in ieder geval beschikken over voldoende water om een brand in het begin te kunnen bestrijden.

Na ongeveer 2 uur lukte het Waterbedrijf Evides om de lekkage te stoppen. Het waterpeil nam rond 22:00 uur snel af. Ook kon begonnen worden om de woningen gebied voor gebied weer te voorzien van water.