Sporenonderzoek na dodelijke steekpartij

Nieuws Rotterdam Sporenonderzoek na dodelijke steekpartij
thumbnail

Rotterdam - Het team dat onderzoek doet naar het misdrijf aan het Cartagenapad voert vandaag nader sporenonderzoek uit in het water.

Er lijkt op de avond van 15 maart 2012 sprake te zijn geweest van een (poging tot) beroving met fatale afloop, maar het onderzoek naar wat er precies is gebeurd, loopt nog. Op de Evenaar werd een zwaargewonde man aangetroffen die korte tijd later is overleden. Er werden diezelfde avond en nacht twee verdachten aangehouden en politiemensen troffen een vuurwapen aan bij een doorzoeking van een kelderbox.

Politieagenten gingen die bewuste donderdagavond af op een melding van een schietpartij. Enkele dagen later bleek uit sectie dat het 49-jarige slachtoffer om het leven was gekomen door een steekwond. Op zoek naar eventuele bruikbare sporen vond op donderdag 22 maart een uitgebreid onderzoek in de omgeving plaats. Hierbij vonden collega’s van de Mobiele Eenheid een mes. Zowel dit mes als het eerder aangetroffen vuurwapen worden onderzocht.

Vandaag vindt een tweede onderzoek in de omgeving plaats, op zoek naar sporen in het water. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat op de avond van het misdrijf door één van de aangehouden verdachten mogelijk al eerder met een vuurwapen geschoten is. Deze verdachte heeft toen mogelijk ook iets in het water gegooid. Het onderzoeksteam wil weten wat dit is geweest en wil ook zoeken naar andere mogelijke sporen die voor de opheldering van deze zaak van belang kunnen zijn.

Het onderzoeksteam onderzoekt verder welk aandeel de aangehouden verdachten bij de vermoedelijke beroving hebben gehad. De rechercheurs sluiten ook niet uit dat er nog één of meer andere personen bij dit feit betrokken zijn. Getuigen geven namelijk aan dat zij meerdere personen hebben zien wegrennen na het incident.