Verdachten aangehouden voor overvallen en inbraken bij vermogende Nederlanders

Nieuws Kort nieuws Verdachten aangehouden voor overvallen en inbraken bij vermogende Nederlanders
thumbnail

Rotterdam/Ridderkerk - Met invallen in acht woningen heeft de politie een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar drie woninginbraken en vier overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders.

Het gaat om onder andere YouTube-ster Nikkie de Jager en voetbalanalist René van der Gijp. Dinsdagochtend werden in alle vroegte zeven mannen aangehouden als verdachten van deze strafbare feiten. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog andere overvallen en inbraken aan deze verdachten kunnen worden gelinkt.

De invallen vonden plaats in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk en werden uitgevoerd door leden van Arrestatieteams en het Team Parate Eenheid. De mannen die werden aangehouden variëren in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en Uden (Brabant). De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau. Bij de huiszoekingen werden diverse goederen in beslag genomen, waaronder een auto, dure horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding en –tassen en munitie. Daarnaast werden verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap in beslag genomen.

Het onderzoek naar de woninginbraken en overvallen startte enkele maanden geleden, nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) Rotterdam een patroon zagen in de werkwijze en de beoogde buit. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.