Bewoner heeft slimme babbeltruc door

Nieuws Kort nieuws Bewoner heeft slimme babbeltruc door
thumbnail

Hoek van Holland - Een inwoner uit Hoek van Holland is vanmorgen bijna het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Hij werd eerst gebeld door een oplichter met het verhaal dat Post NL een pakketje had. Meneer kreeg de keuze of hij het pakketje kwam afhalen of aan de deur wilde laten bezorgen.

Er werd voor de laatste optie gekozen. Een half uur later stond er dan ook een dame voor de deur met een enveloppe en een mobiel pinautomaat. Meneer moest nog even 1 euro bezorgkosten per pin betalen. De man toetste zijn pincode in op het apparaat.

Het viel op dat de dame in kwestie een beetje liep te rommelen met het teruggeven van de pinpas. Meneer zag gelukkig meteen dat hij niet zijn eigen pinpas maar die van iemand anders terug had gekregen. Meneer was direct resoluut en wilde zijn pas terug anders zou hij de politie bellen. De dame bood haar excuses aan en gaf de juiste pas terug aan de man. Het voorval is vervolgens alsnog gemeld bij de politie en na controle bij de bank bleken er gelukkig nog geen opnames te zijn gedaan van zijn rekening.

De politie waarschuwt: Blijf alert! Als u het niet vertrouwd doe dan niet de deur open. Geef uw pinpas nooit aan een vreemde. Als u onverhoopt toch slachtoffer bent geworden van een babbeltruc, bel dan direct de politie en blokkeer direct uw pinpas/bankrekening.