Vuurwapens, messen, zwaarden en munitie gevonden in woning na tip

Nieuws Kort nieuws Vuurwapens, messen, zwaarden en munitie gevonden in woning na tip
thumbnail

Rotterdam - Agenten die gisteren na een tip een zoeking deden in een woning aan de Genuahof vonden daar meerdere vuurwapens, messen, zwaarden, munitie en wat vuurwerk. De vier in de woning aanwezige personen zijn aangehouden.

TCI (Team Criminele Inlichtingen), een afdeling waar vertrouwelijk informatie gedeeld kan worden, ontving een melding over een woning op de Genuahof waar vuurwapens aanwezig zouden zijn. De speciaal hiervoor getrainde rechercheurs van TCI onderzoeken of de informatie zonder gevaar voor de bron, die zij verder geheim houden, kan worden doorgespeeld aan het betreffende basisteam. Het basisteam gaat vervolgens op basis van die informatie op onderzoek uit.

Vrijdag 18 december 2020 om 17.00 uur deden zij een zoeking in de genoemde woning. Daar vonden zij de vuurwapens, messen, zwaarden en munitie. De messen en zwaarden zijn wellicht geen strafbare wapens maar in het kader van het onderzoek zijn ook deze voorlopig in beslag genomen. Ook zijn er meerdere cobra’s en nitraten gevonden. In de woning waren vier personen aanwezig, een 59-jarige vrouw en drie mannen van 27, 33 en 61 jaar.