Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Nieuws Kort nieuws Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding
thumbnail

Rotterdam - Bij de aanhouding van een man die mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen, heeft een agent zaterdag een waarschuwingsschot gelost in de Joost van Geelstraat. Niemand raakte gewond.

Kort voor de arrestatie kreeg de politie de melding binnen van een ruzie in de Hendrick Sorchstraat. Een man zou daar een andere man met een vuurwapen bedreigd hebben. Toen agenten in de straat aankwamen, was de man al weg, maar hij werd op de 2e Middellandstraat in een auto gezien.

Op de Joost van Geelstraat werden hij en een tweede inzittende stopgezet en met een zogenaamde "Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten" (BTGV) uit hun auto gepraat. Toen de tweede inzittende niet aan de aanwijzingen van de agenten voldeed, voelde één van hen zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te geven. Daarna konden beide inzittenden wel probleemloos aangehouden worden.

In de auto en bij de verdachten werd geen vuurwapen aangetroffen. De man die in de Hendrick Sorchstraat met een vuurwapen zou hebben gedreigd, een 28-jarige Rotterdammer, zit nog vast. De andere arrestant bleek niets met de ruzie te maken te hebben gehad en is heengezonden.