Grote brand op 8e etage in flatwoning

Nieuws Kort nieuws Grote brand op 8e etage in flatwoning
thumbnail

Rotterdam - In een flatwoning op de 8e etage aan de Spuikreek in Rotterdam-IJsselmonde is vannacht rond 01:45 een felle uitslaande brand uitgebroken.

De hulpdiensten rukten massaal uit naar de brand, maar liefst 5 tankautospuiten, 2 reddingsvoertuigen, 9 ambulances en de traumahelikopter werden naar de brand gestuurd.

De brandweer schaalde bij aankomst direct op naar een zeer grote brand en een grip 1 incident voor een gecoördineerde Incidentbestrijding.

Een moeder en 2 kinderen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer en politie zijn gelijk de omliggende woningen gaan ontruimen en bewoners gaan evacueren. In totaal zijn er 12 woningen ontruimd en 24 personen geëvacueerd. De bewoners zijn op het politiebureau van Zuidplein opgevangen. Door de vrieskou zijn er extra ambulances opgeroepen.

De brand zorgde voor veel rookontwikkeling in de flat. Even na 02:43 was de brand meester. De schade in de woning is groot. Voor een groot aantal bewoners word momenteel een vervangende slaapplaats gezocht. De verwarming in de flat is uitgevallen, de verwachting is dat rond 07:30 de verwarming het weer doet.