Drie man aangehouden in verband met dodelijke schietincident

Nieuws Kort nieuws Drie man aangehouden in verband met dodelijke schietincident
thumbnail

Vlaardingen - Bij een schietincident aan de Patrimoniumdwarsstraat viel 16 december vorig jaar een dodelijk slachtoffer te betreuren; een 26-jarige man uit Vlaardingen. Sindsdien draait er een groot onderzoek en dit leidde maandagavond, 15 februari, tot de aanhoudingen van drie mannen uit Vlaardingen. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij.

Op woensdag 16 december 2020 , omstreeks 20.15 uur kreeg de politiemeldkamer die avond meerdere telefoontjes van buurtbewoners uit de Patrimoniumdwarsstraat die melding maakten van een incident waarbij een man gewond was geraakt. Agenten die snel ter plaatse waren, troffen op straat een man aan met een schotwond. Ondanks dat direct gestart werd met de reanimatie overleed het 26-jarige slachtoffer ter plaatse. Omwonenden spreken van een ruzie die mogelijk vooraf ging aan het schietincident.

Agenten hielden diezelfde avond al een man aan voor betrokkenheid bij het schietincident. Hij werd vervolgens heengezonden en is geen verdachte in de zaak.

Een team van 20 rechercheurs, onder leiding van het OM, zette meteen een uitgebreid onderzoek op. Getuigen werden verhoord, camerabeelden bekeken, scenario’s uitgewerkt, en dit gaf een mooi resultaat. Maandagavond zijn er drie mannen aangehouden; van respectievelijk 18, 19 en 20 jaar oud. Ze komen allemaal uit Vlaardingen.