Avondklok blijft vooralsnog gehandhaafd

Nieuws Kort nieuws Avondklok blijft vooralsnog gehandhaafd
thumbnail

Nederland - Dinsdagochtend heeft de rechtbank van Den Haag besloten dat de avondklok per direct opgeheven diende te worden. Een rechtszaak over de avondklok was aangespannen door stichting Viruswaarheid.

De wet die gebruikt wordt door het kabinet om de avondklok mogelijk te maken had hier niet voor gebruikt mogen worden oordeelde de rechter. Daardoor is de avondklok onwettig en moest deze per direct worden opgeheven.

De Nederlandse Staat heeft vervolgens direct hoger beroep aangetekend. Die zaak dient vrijdag pas waarbij een hogere rechter zich opnieuw moet buigen over de uitspraak van vandaag en waarna duidelijk zal worden of de avondklok nog van kracht blijft of inderdaad per direct opgeheven dient te worden.

De Nederlandse Staat had het gerechtshof gevraagd om vanavond nog uitspraak te doen of de avondklok in stand kan blijven totdat vrijdag het hoger beroep dient. Vanavond heeft een andere rechter geoordeeld dat dit mag. Momenteel is het dus zo dat de avondklok dus nog steeds geldt en iedereen zonder geldige reden tussen 21:00 en 04:30 uur niet op straat mag zijn.