Man maakt vrije val van vier etages na instap politie in woning

Nieuws Kort nieuws Man maakt vrije val van vier etages na instap politie in woning
thumbnail

Rotterdam - Vrijdagavond deed de politie een instap in een woning op de Gedempte Zalmhaven vanwege spookbewoning en verdenking op illegaal gokken. Eén van de aanwezigen is over het balkon geklommen en van negen hoog naar beneden gevallen of gesprongen, waarna hij op het parkeerdek op de 5e verdieping terecht kwam.

Op basis van onderzoek kreeg de politie het vermoeden dat er in de bewuste woning aan de Gedempte Zalmhaven sprake was van spookbewoning. Bij spookbewoning wordt een woning bewoond door mensen die daar niet staan ingeschreven. Vaak wordt zo’n woning gebruikt voor illegale doeleinden. Agenten observeerden de woning enige tijd en kregen het vermoeden dat er in de woning illegaal gegokt werd.

Vrijdag deed de politie een instap en trof een aantal mensen in de woning aan die aan het pokeren waren. Eén van de aanwezigen klom bij de instap direct over het balkon, viel, en kwam vier etages lager op een parkeerdek terecht. Hij is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek hij meerdere botbreuken te hebben. De man bleek na controle nog een gevangenisstraf van 42 dagen open te hebben staan.

Naast de onfortuinlijke man is er verder niemand aangehouden. Wel loopt er nog een onderzoek naar de spookbewoning.