Tip Spaanse politie leidt tot vondst pakket gasalarmpistolen

Nieuws Kort nieuws Tip Spaanse politie leidt tot vondst pakket gasalarmpistolen
thumbnail

Vlaardingen - De politie heeft afgelopen dinsdag een 47-jarige man uit Vlaardingen aangehouden in een onderzoek naar overtreding van de wet wapens munitie. De verdachte zit vast.

Bij de recherche was onlangs een tip binnengekomen van de Spaanse politie over een mogelijk wapenexport naar Nederland. Op basis van deze informatie is direct een kortlopend onderzoek gestart. Het team van de DRR kreeg snel zicht op de man die het pakket besteld had en wist te achterhalen waar het afgeleverd moest worden.

Op de Produktiestraat heeft de politie dinsdag 6 juli een doorzoeking gedaan. De verdachte was daar op dat moment ook aanwezig en is direct aangehouden. In het pakket zaten vijf gasalarmpistolen. In het criminele milieu worden deze vaak omgebouwd naar echte pistolen.

Een tweede bedrijfspand aan de Fransenstraat en en de woning van de verdachte zijn ook doorzocht. In de woning werd een boksbeugel aangetroffen. In het andere bedrijfspand van de verdachte vond de politie een cocaïnepers, geldtelmachines en versnijdingsmiddelen. De auto van de verdachte is ook onderzocht, in de achterbak lag een vuurwapen en in de auto was ook een verborgen ruimte ingebouwd.

De bedrijfspanden zijn op last van de gemeente bestuurlijk gesloten.

Foto: Politie