Arrestatieteam valt zeven verschillende woningen binnen

Nieuws Kort nieuws Arrestatieteam valt zeven verschillende woningen binnen
thumbnail

Rotterdam - De politie en het arrestatieteam vielen maandagochtend zeven woningen binnen, verspreid door Rotterdam. Aanleiding was de hoeveelheid schietincidenten in de maanden juli en augustus in de wijk Feijenoord.

De bezochte woningen kwamen uit onderzoek van de politie naar voren. Het arrestatieteam werd ingezet vanwege de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens in de woningen.

Verschillende bewoners in Rotterdam Zuid, West en Oost kregen vanmorgen de politie of het arrestatieteam "op bezoek". Hun woningen werden doorzocht op bezit van vuurwapens. Informatie vanuit de opsporing, wijkagenten en ook tips uit de buurt zorgden ervoor dat er genoeg informatie was om "door te pakken". Bij de doorzoekingen werden geen vuurwapens aangetroffen. Ook is er niemand aangehouden. Wel nam de politie een geldbedrag en verschillende telefoons in beslag. Het onderzoek naar deze reeks incidenten aan vuurwapengeweld gaat onverminderd door en soortgelijke acties sluit de politie de komende tijd niet uit. Ook aanhoudingen sluit de politie niet uit.