Mogelijk drugslab in bedrijfspand aangetroffen

Nieuws Kort nieuws Mogelijk drugslab in bedrijfspand aangetroffen
thumbnail

Schiedam - De burgemeester heeft dinsdagavond met een spoedsluiting twee bedrijfspanden aan de Couwenhovenstraat op bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse gesloten.

Uit onderzoek van interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam en de politie bleek dat er een drugslab in aanbouw was. Ook was er sprake van illegale bewoning. Dit bedrijfspand kwam eerder deze week in beeld tijdens een controle van het interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam. Woensdagmiddag nam de politie er een auto in beslag. Daarbij werden in het bedrijfspand meerdere slaapplaatsen aangetroffen. Naast de eigenaresse en een bezoeker bleken er 11 mensen te verblijven, waaronder een aantal Colombianen. Een van de ruimtes was ingericht als groot slaapvertrek en werd ook zo gebruikt.

Bij aankomst van de politie trachtten de meeste aanwezigen tevergeefs te vluchten. Vier Colombianen werden door de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) staande gehouden, omdat zij zich niet konden legitimeren. Op de begane grond bevond zich een ruimte met diverse goederen die gebruikt kunnen worden voor het verwerken van harddrugs.

Onderzoek in een aangrenzend pand aan de Nieuw-Mathenesserstraat, dat van dezelfde eigenaar bleek te zijn, wees uit dat men hier vermoedelijk bezig was een cocaïnewasserij op te bouwen. Hoewel er geen chemicaliën werden aangetroffen, is het waarschijnlijk dat het pand werd ingericht voor drugsgerelateerde activiteiten.

Foto Gemeente Schiedam