Ruim 400 wapens ingeleverd in regio Rotterdam

Nieuws Kort nieuws Ruim 400 wapens ingeleverd in regio Rotterdam
thumbnail

Regio Rotterdam - 442 wapens , waarvan 255 messen en 37 vuurwapens, werden afgelopen week binnen de eenheid Rotterdam ingeleverd tijdens de landelijke wapeninleveractie. Tijdens deze speciale actieweek konden mensen op diverse politiebureaus en gemeentelijke locaties anoniem en straffeloos van hun wapen af komen.

De landelijke actie is een initiatief van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Met de campagne ‘Drop je knife, doe wat met je life’ richtte de landelijke actie zich vooral op het terugdringen van het aantal steekincidenten onder jongeren door de gelegenheid te bieden om zonder verdere vragen wapens in te leveren. In de eenheid Rotterdam werd om het totaal aan geweldsincidenten terug te dringen zowel het inleveren van vuurwapens als andere wapens gepromoot.

Alleen deze week gold dat voor alle ingeleverde wapens geen straf voor verboden wapenbezit werd gegeven. Vuurwapens werden na een telefoontje thuis opgehaald, waarbij wel onderzocht wordt of er een misdrijf mee is gepleegd. Voor alle overige wapens stonden op politiebureaus, jongerencentra en gemeentelocaties zwarte kliko’s klaar waar zonder verdere vragen in kon worden gedeponeerd.

De opbrengst van de actie is gevarieerd. Alarmpistolen, luchtdrukwapens, nepvuurwapens, echte vuurwapens, zwaarden, messen, boksbeugels, knuppels, een taser. De 442 ingenomen wapens zijn nog exclusief de honderden stuks munitie die ook her en der werden ingeleverd.

Vuurwapens niet meegeteld werden er in Maassluis 15, in Vlaardingen 33 en in Schiedam 24 wapens ingeleverd.

Foto: Politie