Grote politieoperatie in drugsonderzoek

Nieuws Kort nieuws Grote politieoperatie in drugsonderzoek
thumbnail

Schiedam - Dinsdag hield de politie een grote actie waarbij honderden agenten uit Nederland en België zijn betrokken. De actie hield verband met een omvangrijk onderzoek naar een criminele organisatie, die zich binnen en buiten Nederland bezighield met de productie van synthetische drugs, zoals amfetamine.

Dinsdagmorgen viel de politie vanaf 5.00 uur binnen op in totaal 25 adressen in Bergeijk, Best, Waalre, Utrecht, Pelt (B), Eindhoven, Schiedam, Helmond en Valkenswaard. Tien verdachten werden opgepakt. Ze worden verdacht van de productie van en handel in synthetische drugs en deelname aan een criminele organisatie. De verdachten zijn tussen de 20 en 34 jaar oud. Hoofdverdachte in de zaak is een 32-jarige man uit Bergeijk. Hij zou een leidende rol hebben gehad en werd in Bergeijk aangehouden door een arrestatieteam.

Tot ongeveer het middaguur werden de locaties uitgebreid doorzocht. Er werden telefoons en andere gegevensdragers in beslag genomen voor verder onderzoek en er werd ongeveer 3 kilo aan synthetische drugs in beslag genomen. Gedurende de dag werden ongeveer 250 agenten in Nederland ingezet en 25 in België.