Kilo’s drugs en geld aangetroffen na woningbrand

Nieuws Kort nieuws Kilo’s drugs en geld aangetroffen na woningbrand
thumbnail

Rotterdam - Op vrijdag 19 november is er brand geweest in een woning aan de Texelsetraat. Nadat de brand onder controle was, trof de politie 33 kilo heroïne aan en bijna 12.000 euro aan cash geld.

De 31-jarige bewoonster van de woning werd hierbij aangehouden. Even later kreeg de politie op hetzelfde adres een melding van een woninginbraak. Hierbij zijn er vuurwapens en nog meer verdovende middelen aangetroffen. Er zijn nog drie personen aangehouden.

Het is de 31-jarige bewoonster die rond 01.00 uur die nacht melding maakt van de brand in één van de slaapkamers in de woning. Ongeveer twee uur later rond 03.10 uur diezelfde nacht, werd bij de politie melding gedaan van een inbraak op hetzelfde adres. Toen de politie aan kwam, troffen zij drie mannen van 27, 37 en 38 jaar aan, zij zijn aangehouden. De agenten troffen vervolgens nog meer verdovende middelen en twee vuurwapens aan. In totaal heeft de politie 45 kilo heroïne, 12.000 euro cash geld en twee vuurwapens in beslag genomen.

Tot nu toe is uit onderzoek gebleken dat de ruimte waar de brand is ontstaan, gebruik werd als versnijdingspand. Hierbij is er een gevaarlijke situatie ontstaan doordat de chemische middelen die bij het versnijdingsproces gebruikt werden een brandgevaarlijke reactie hebben opgewekt.