Controle op de A4 voor vasthouden mobiele telefoon

Nieuws Kort nieuws Controle op de A4 voor vasthouden mobiele telefoon
thumbnail

Schiedam / Vlaardingen - De politie heeft zaterdagmiddag op de A4 vlak na de Ketheltunnel een controle gehouden voor het vasthouden van mobiele telefoons tijdens het rijden.

Met geavanceerde apparatuur die opgesteld stond op de Woudweg boven de A4, werden de auto’s vanuit de tunnel gecontroleerd. Het systeem herkent automatisch als bestuurders met hun handen aan hun mobiel zitten.

Een agent die in een busje uit het zicht staat op de Woudweg, krijgt een signaal op zijn scherm en controleert vervolgens de haarscherpe foto. Als ook hij de foto met daarop de bestuurder met telefoon in de hand goedkeurt, wordt deze opgeslagen. Op een later tijdstip worden de foto’s nogmaals door twee personen gekeurd. Als deze ook akkoord gaan volgt de bekeuring op kenteken. De bekeuring bedraagt ruim 400 euro.

De agent liet ook nog weten dat het opstellen van de apparatuur veel tijd in beslag neemt. Deze controles duren daarom vaak lang. Ondanks, voordat er gestart kan worden en op alle flitssites hun locatie al gemeld wordt, vallen er nog vele bestuurders door de mand.