Achtervolging met hoge snelheden en drie aanhoudingen

Nieuws Kort nieuws Achtervolging met hoge snelheden en drie aanhoudingen
thumbnail

Rotterdam - Een spectaculaire achtervolging door Rotterdam begon woensdagnacht op de Abraham van Stolkweg en eindigde uiteindelijk op de afrit bij Hendrik-Ido-Ambacht.

Agenten hielden drie mannen aan en onderzoeken een tas die uit de auto werd gegooid.

Vannacht rond 3.00 uur maakte een auto een rare manoeuvre vanaf de Abraham van Stolkweg de Stadhouderslaan op. Agenten wilde de auto controleren, maar de bestuurder trapte het gaspedaal in en ging er met een hoge snelheid van door. Het werd een wilde rit over de A13, A20 en A16. Op de Van Brienenoordbrug werd er een tas uit de auto gegooid. Getuigen belden de politie hierover, waarop agenten de tas hebben kunnen veilig stellen.

De achtervolging ging verder en de auto racete met snelheden die de limieten ver overtroffen over de snelweg. Ze brachten niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van andere weggebruikers. Uiteindelijk konden agenten de auto stilzetten bij de afslag van Hendrik-Ido-Ambacht. Twee mannen renden eruit, maar werden al snel aangehouden. In de omgeving werd later nog een derde verdachte aangehouden. Het gaat om twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 33 en 35 jaar en een 37-jarige man uit België.