Man zet woning vol gas, tientallen buren uit woningen gehaald

Nieuws Kort nieuws Man zet woning vol gas, tientallen buren uit woningen gehaald
thumbnail

Rotterdam - Op de Brederodestraat zijn afgelopen nacht tientallen mensen uit hun woning gehaald omdat een man zijn woning vol gas had gezet.

Na de inzet van meerdere eenheden, het arrestatieteam en de korpsonderhandelaar is de man aangehouden.

De man hing enkele keren met beide benen uit het raam, schreeuwde onsamenhangende en soms dreigende teksten. Ook zou hij “Allahu Akbar” hebben geroepen. Een korpsonderhandelaar probeerde meerdere keren contact met de man te krijgen. Dit lukte nauwelijks. De man schreeuwde dat hij de gaskraan zou open zetten. Er werd daadwerkelijk al snel gas geroken op straat waarop geen enkel risico werd genomen. Stedin heeft met bescherming van het arrestatieteam hun werk kunnen doen. De ambulance en brandweer werden gealarmeerd en tientallen mensen werden uit hun woning gehaald. Omdat de man in de woning soms levensgevaarlijk uit het raam hing, was uit voorzorg ook een springkussen opgeblazen. De straat werd ruim afgezet. In deze hectiek vond er ook nog een opstootje plaats tussen omstanders waarbij een man licht gewond raakte. Hij is nagekeken door de ambulance.

Rond 03.30 uur viel het arrestatieteam de woning door het raam binnen en is de man door agenten van team parate eenheid aangehouden. Gekeken wordt welke zorg de man nodig heeft.

De bewoners konden na de aanhouding gelukkig al snel weer terug naar hun woning.