Voor de 9e keer zonder rijbewijs op de scooter

Nieuws Kort nieuws Voor de 9e keer zonder rijbewijs op de scooter

Schiedam - Een 15-jarige Schiedammer is maandagochtend door een agent op de MGR Nolenslaan voor de negende keer in twee jaar betrapt op een scooter. Er was een achtervolging voor nodig om hem deze laatste keer aan de kant te krijgen. Bovendien lijkt de scooter gestolen.



Hoewel de 15-jarige dus de nodige rijervaring lijkt te hebben, blijken verkeersregels hem nog minder duidelijk. Maandagochtend zag een motorrijder twee scooters over het fietspad rijden. Hij wilde de bestuurders aanspreken op de overtreding, maar één van de scooterrijders ging er als een speer en over stoepen vandoor. Bij de Parkweg wist hij de scooterrijder tot stoppen te dwingen.

De bestuurder bleek dus een 15-jarige Schiedammer. In de afgelopen twee weken hadden agenten hem al drie keer eerder betrapt.

De scooter is wellicht gestolen en in beslag genomen voor onderzoek. Er zat geen contactslot op. De jongen overhandigde nog wel een zogenaamd kentekenbewijs van de scooter, maar dat bleek van een scooter die op naam staat van zijn moeder.