Tweede verdachte woningoverval aangehouden

Nieuws Kort nieuws Tweede verdachte woningoverval aangehouden

Vlaardingen - Na onderzoek door het Regionaal Team Overvallen naar een woningoverval op 20 april in Vlaardingen, heeft de politie op 8 november een tweede verdachte aangehouden. De 27-jarige man uit Den Haag wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval.

Op zaterdagochtend 20 april rond 01:00 uur kreeg de politie de melding van een overval op een woning aan de Zwaluwenlaan in Vlaardingen. Hierbij werden de bewoners bedreigd met een vuurwapen. Toen agenten even later een verdachte auto -die mogelijk bij de overval betrokken was- wilden controleren, ging deze er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten hierop de achtervolging in. Door een goede coördinatie en samenwerking met andere politie-eenheden kon de vluchtende auto in Roosendaal met behulp van een spijkermat tot staan worden gebracht.

Vervolgens kon met behulp van een speciale benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) één verdachte worden aangehouden. Deze verdachte zit nog vast en moet zich in december voor de rechter verantwoorden. De 27-jarige tweede verdachte is op 15 november voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek voort.