Vijf fietsendieven in de kraag gevat

Nieuws Kort nieuws Vijf fietsendieven in de kraag gevat

Vlaardingen - De politie hield zondagmiddag vijf mannen aan voor de diefstal van meerdere fietsen, waaronder twee lokfietsen.

Recent werden bij het station Vlaardingen-Oost een aantal fietsen weggenomen. Reden voor de politie om op die locatie lokfietsen in te zetten. Deze werden dan ook op 22 november geplaatst. De fietsen stonden er niet lang. Nog diezelfde nacht werden ze gestolen en even verderop onder takken en bladeren verstopt. Het team van de lokmiddelen besloot om de fietsen daar te laten liggen, totdat de dader de tweewielers zou komen ophalen.

Op zondagochtend ontving het team een alarm dat de fietsen weer werden verplaatst naar een parkeerterrein in de buurt. Agenten stelden een onderzoek in en kregen het vermoeden dat de fietsen in een bestelbusje op het parkeerterrein waren verstopt. Omdat er geen verdachten in de buurt te zien waren, besloten zij om het busje te observeren. Dat resulteerde zondag aan het einde van de middag in vijf aanhoudingen. Het vijftal, in de leeftijd van 23 tot 33 jaar, allen uit Vlaardingen, werd aangehouden op het moment dat zij nog meer fietsen wilden inladen. De bestelbus met daarin 14 gestolen fietsen werd in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

De eenheid Rotterdam zet al geruime tijd 24 uur per dag, zeven dagen per week, lokauto's en -fietsen in. Deze worden continue geobserveerd. Het projectteam in Rotterdam heeft het pakket aan lokmiddelen dit jaar fors uitgebreid. De technische snufjes worden nu in tientallen voertuigen en producten gebruikt om meerdere vormen van criminaliteit aan te pakken. Vanaf maart tot nu zijn er 207 verdachten aangehouden die een lokvoertuig of lokmiddel.