Twee verdachten hennepkwekerij aangehouden

Nieuws Kort nieuws Twee verdachten hennepkwekerij aangehouden

Vlaardingen - De Lichtblauwe Brigade van de gemeente Vlaardingen en de Politie Rotterdam-Rijnmond hebben op dinsdag 26 november 2013 een hennepkwekerij ontmanteld.

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 van start is gegaan om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden.

De kwekerij is aangetroffen aan de Holysingel. In totaal werden 432 planten en 54 assimilatielampen aangetroffen. De planten zijn ter plaatse vernietigd. Er was sprake van stroomdiefstal, Stedin heeft de elektriciteit is afgesloten. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Na de ontmanteling is de gebruikte apparatuur bij Irado vernietigd. De gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. De politie stelt een onderzoek in naar de daders. De ontmantelingskosten worden verhaald op de overtreders.

De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de Politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via e-mail of via de Buitenlijn (010) 248 4000.