Burgemeester Vlaardingen wil extra cameratoezicht

Nieuws Kort nieuws Burgemeester Vlaardingen wil extra cameratoezicht

Vlaardingen - Op het Veerplein in Vlaardingen komen, als de plannen gerealiseerd worden, vier camera's. De ondernemers betalen de camera's.

In het uitgaansgebied van Vlaardingen is sinds 2011 al cameratoezicht. De burgemeester schrijft aan de gemeenteraad dat cameratoezicht een nuttige en goede aanvulling is gebleken op andere veiligheidsmaatregelen. Camerabeelden zijn bij 19 opsporingsonderzoeken gebruikt in de periode van januari tot en met oktober 2013. In zes gevallen leidde dit tot aanhoudingen. Bovendien vergroten de camera's volgens de burgemeester het veiligheidsgevoel en werken ze preventief.

Het was de aanvankelijke intentie van de gemeente om elf camera's op het Veerplein te plaatsen, maar dat bleek te duur te zijn. De ondernemers zijn bereid 50.000 euro te betalen voor het cameratoezicht en daar kunnen vier camera's voor worden aangeschaft. Een andere plek waar veel overlast van jongeren is krijgt een camera die wel wordt betaald door de gemeente.

De beelden van de nieuwe camera?s worden vooralsnog niet rechtstreeks bekeken door de politie. De camera's die al zijn geplaatst worden vrijdag en zaterdag van 21:00 uur tot 6:00 wel rechtstreeks bekeken. De beelden worden wel opgeslagen om te kunnen worden gebruikt voor opsporingsonderzoeken.