Politie zoekt getuigen van brandstichting

Nieuws Kort nieuws Politie zoekt getuigen van brandstichting

Vlaardingen - In de nacht van zondag 1 op maandag 2 december, om ongeveer 05.25 uur is brand gesticht in een leegstaande woning aan de Charlotte de Bourbonlaan 23 in Vlaardingen.

Bij de brand raakte gelukkig niemand gewond, maar wel moesten drie woningen worden ontruimd en één woning is tijdelijk onbewoonbaar. Op 6 december heeft een 58-jarige Delftenaar zich gemeld als verdachte. Hij zou maandagmorgen 2 december met de fiets van Delft naar Vlaardingen zijn gereden en daar de brand hebben gesticht. Om zijn verhaal te bevestigen is de politie op zoek naar getuigen.

De politie heeft daarom een aantal vragen:
Bent u getuige geweest van de brandstichting op maandagmorgen 2 december rond 05.25 uur? Heeft u een man die ochtend zien fietsen tussen Delft en Vlaardingen of in de omgeving van de Charlotte de Bourbonlaan op een opvallende, blauw met gele zogenaamde OV-fiets? Heeft u daarna wellicht iemand terug zien fietsen van Vlaardingen richting Delft? De verdachte heeft opvallend lang grijs haar tot op de schouders en is daarom een opvallende verschijning.

Heeft u informatie die de politie kan helpen dit misdrijf op te lossen, neemt u dan contact op met de afdeling Opsporing van district Waterweg-Noord van de politie Eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via "M" Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.