1100 dienders ingezet met oudjaar

Nieuws Kort nieuws 1100 dienders ingezet met oudjaar

Rotterdam - De Politie Eenheid Rotterdam zet op oudejaarsavond 1100 dienders in om de orde te bewaren. Dat maakte politiechef Frank Paauw bekend.

We gaan uit van een feestelijke gebeurtenis.? De 1100 politieagenten van de voormalige politiekorpsen Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid die nu de Eenheid Rotterdam vormen krijgen assistentie van betrokken bewoners die tijdens de laatste avond van 2013 patrouilleren. Verlaten gebouwen worden beveiligd en er wordt geschouwd bij bouwplaatsen. De politie heeft raddraaiers aangeschreven dat ze extra in de gaten worden gehouden.

Frank Paauw, die vanwege de grote politieomvang samen met burgemeester Aboutaleb aanwezig zal zijn: ?De oudejaarsnacht is tot mijn verbazing altijd een kortstondig moment van totale gekte met alle gevolgen van dien. Het vuurwerk wordt zwaarder. Bovendien verschuift de traditionele manier van aanschaf. De busjes uit België zijn ingeruild voor de gewone pakketdienst."

Voor kerst was er al meer dan 2000 kilo vuurwerk in beslag genomen en 25 rechtszaken behandeld, mede door de oproep om bij signalering van illegaal vuurwerk aangifte te doen. Bij de 2000 kilo vuurwerk uit de jaarcijfers zaten niet de honderden kilo?s uit Hoogvliet. De explosieven van de 63-jarige verdachte zijn door de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie tot ontploffing gebracht. Daarbij sneuvelden in de omgeving enkele ruiten.