Statistieken Jaarwisseling 2013-2014

Nieuws Kort nieuws Statistieken Jaarwisseling 2013-2014

Regio - De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft zich maximaal ingezet gedurende de jaarwisseling. Brandweer, meldkamer- en ambulancepersoneel leverden een grote inspanning om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Daarbij werd intensief samengewerkt met de politie.

Van 31 december 0.00 uur tot 1 januari 08.00 uur rukten brandweer en ambulance 1227 keer uit. De brandweer rukte totaal 827 keer uit. In 45 gevallen rukte men uit voor een mogelijke brand in gebouw- en/of woning. Daarnaast rukte men 731 keer uit voor container- en andere buitenbranden. Ook waren er 19 autobranden.

Aan het begin van de avond brak op de Zocherstraat in Rotterdam brand uit op een balkon nadat hier vuurwerk op was gegooid. Vanwege de ontruiming van een aantal woningen werd opgeschaald naar de categorie grote brand. Twee uur later konden de meeste bewoners weer terug naar hun huis. Voor vier bewoners is onderdak geregeld. Rond 22.00 uur brak een brand uit in een kelder van een portiekflat op de Burgemeester van Haarenlaan in Schiedam.

De ambulance werd 400 keer ingezet. De achttien beschikbare ambulances in de regio zijn de hele nacht druk bezig geweest om patiënten met uiteenlopende letsels naar diverse ziekenhuizen te vervoeren. Onder de gewonden waren ook 21 vuurwerkslachtoffers.

Helaas heeft de veiligheidsregio ook dit jaar moeten constateren dat het de hulpverleners op sommige plaatsen moeilijk werd gemaakt om hun werk uit te voeren. In totaal zijn er 8 meldingen van agressie tegen hulpverleners bij de VRR geregistreerd. Zo werd in Schiedam de ME ingezet nadat hier eerder de brandweer tijdens het blussen werd bestookt met vuurwerk. Tijdens deze incidenten zijn geen hulpverleners gewond geraakt.