14 jarige verdachte van straatroven gearresteerd

Nieuws Kort nieuws 14 jarige verdachte van straatroven gearresteerd

Schiedam - De politie heeft donderdag een 14-jarige verdachte aangehouden op verdenking van het plegen van twee straatroven in Schiedam.

Donderdag 6 februari aan het einde van de middag werd de verdachte op heterdaad aangehouden nadat hij een 33-jarige vrouw op het metrostation P.J. Troelstralaan had beroofd van haar telefoon. Hij zag kans om de telefoon uit haar handen te trekken en ging er rennend vandoor. De vrouw begon te gillen en rende achter de verdachte aan. Twee surveillerende agenten zagen dit gebeuren en konden de 14-jarige Rotterdammer even verderop aanhouden. De verdachte had de telefoon tijdens zijn vlucht onder een metro gegooid. Getuigen wezen de plek aan, waarna het slachtoffer haar telefoon onbeschadigd terug kreeg.

Twee dagen eerder vond een soortgelijke roof plaats op hetzelfde metrostation. Ook daarvoor werd de verdachte buiten heterdaad aangehouden. Op maandag 10 februari werd de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft hem in afwachting van het onderzoek onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. Hij blijft nog wel verdachte.