3 overvallen in 1 nacht

Nieuws Kort nieuws 3 overvallen in 1 nacht
thumbnail

Vlaardingen / Rotterdam - In de nacht van maandag op dinsdag zijn in de regio 3 overvallen geweest. Twee keer vond er een overval plaats in Rotterdam en 1 keer in Vlaardingen.Coolsestraat Rotterdam
Maandagavond is rond 23.30 een hostel een de Coolsestraat overvallen. De overvaller ging er met onbekende buit vandoor. Niemand raakte gewond. Een onbekende man (donker getint, zwarte kleding, rode sneakers met witte streep, zwarte tas) kwam die avond de tuin van de hostel binnen lopen waar op dat moment enkele gasten zaten. De man bedreigde een vrouwelijk personeelslid met een vuurwapen en eiste geld. Kort hierna ging de dader er vandoor met onbekende buit. Hij vluchtte te voet in de richting van de Weena. De vrouw en de gasten bleven ongedeerd achter. Toen de melding binnenkwam, werd direct een uitgebreide zoekactie gestart. Met meerdere politie eenheden werd naar de overvaller gezocht. Ook werd zijn signalement verspreid. Dit resulteerde niet in een aanhouding. Het onderzoek wordt verder voortgezet. Diverse getuigen zijn inmiddels gehoord en er is een sporenonderzoek ingesteld. Tips zijn welkom via 0900-8844.

Vierambachtsstraat Rotterdam
Een 48-jarige uitbaatster van een café is dinsdagochtend omstreeks 01.15 uur op straat overvallen. De daders gingen er vandoor met haar dagopbrengst. Via 112 kwamen omstreeks 01.15 uur meldingen van wijkbewoners binnen dat er op de Vierambachtsstraat werd gevochten en een vrouw gilde. Agenten die direct ter plaatse gingen troffen de Vlaardingse aan. Ze verklaarde door twee mannen bedreigd te zijn en dat ze de dagopbrengst van haar nabij gelegen café had moeten afstaan. De vrouw raakte lichtgewond en is ter plaatste behandeld door ambulancepersoneel. In de omgeving zagen agenten een auto rijden met de vermoedelijke daders. Toen de bestuurder de agenten zag stopte hij direct het voertuig en de inzittenden gingen er rennend vandoor. Er zijn twee waarschuwingsschoten gelost, maar de twee mannen ontsnapten.

Aalscholverlaan Vlaardingen
Een 79-jarige vrouw is vannacht overvallen door meerdere mannen. Zij kwamen 's nachts haar woning aan de Aalscholverlaan in Vlaardingen binnen. Met een nog onbekende buit gingen de overvallers er daarna vandoor. De politie heeft nog gezocht, waarbij ook hulp kwam van de politiehelikopter, maar de daders zijn niet meer gevonden. De vrouw raakte niet gewond en kon haar buren waarschuwen. Die hebben 112 gebeld.