90-jarige vrouw in scootmobiel beroofd

Nieuws Kort nieuws 90-jarige vrouw in scootmobiel beroofd
thumbnail

Vlaardingen - De politie zoekt getuigen van de beroving van een 90-jarige vrouw uit Vlaardingen. Op 28 oktober reed de vrouw in haar scootmobiel op de Loper in Vlaardingen.

Daar werd ze rond 16.30 uur aangesproken door een onbekende jongeman. Hij zei tegen de vrouw dat een van de banden van haar scootmobiel lek was. Dat bleek niet het geval en de vrouw reed verder via de Frederik Hendriklaan naar de Reigerlaan. Daar werd ze opnieuw aangesproken met dezelfde smoes en hoogstwaarschijnlijk door dezelfde jongeman. Nu griste de jongeman de tas van de vrouw weg en rende hij richting de Sperwerlaan. Het slachtoffer bleef geschrokken maar ongedeerd achter. Ze mist onder meer geld en persoonlijke spulletjes met emotionele waarde.

De jongeman die het slachtoffer op de Loper aansprak, had een blanke huidskleur en donker haar en was rond de 20 jaar oud. Hij was tussen de 1.65 en 1.75 meter lang en hij droeg een donkere jas.

Wie de man (her)kent of getuige van de beroving is geweest, wordt gevraagd met de politie te bellen. Dat geldt specifiek voor de bestuurder van een wit, dicht busje dat ten tijde van de beroving op de Reigerlaan ter hoogte van de school reed. Mogelijk heeft de bestuurder meer gezien. Men kan bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche van district Waterweg Noord.