120 Sevilla supporters aangehouden

Nieuws Kort nieuws 120 Sevilla supporters aangehouden
thumbnail

Rotterdam - Goede samenwerking met de Belgische en Spaanse politie zorgde donderdagavond voor een rustige voetbalavond.

In de aanloop naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Sevilla werden 120 Spanjaarden aangehouden van wie het vermoeden rees dat ze in Rotterdam de openbare orde kwamen verstoren.

De politie in Brussel gaf donderdagmiddag aan dat ze eerder die dag problemen hadden met zo?n 100 Sevilla-supporters die in de stad hadden gevochten. De Brusselse agenten noteerden personalia en de kentekens van de twee bussen waar de groep zich in verplaatste.

Agenten van de Eenheid Rotterdam pikten de twee bussen op bij het Rivium in Capelle aan den IJssel. Daar waren ze inmiddels in gezelschap van zo?n twintig andere Spanjaarden die ook naar Rotterdam waren gereisd. Er werd contact gezocht met de Spaanse politie die kon vertellen dat de groep bestond uit ?hardcore? supporters waarvan een groot aantal in Spanje een stadionverbod had. Ook was er vanuit Spaanse zijde informatie dat er vechtafspraken waren voor na de wedstrijd. Dit in combinatie met het wangedrag in Brussel en het feit dat de groep geen kaarten had voor de wedstrijd zorgde voor een reëel gevaar voor verstoring van de openbare orde. De groep werd aangehouden op grond van de APV (2.1 samenscholing) en overgebracht naar het politiebureau op de Veilingweg. In overleg met het Openbaar Ministerie kregen ze allen een boete van 50 euro. Na afloop van de wedstrijd werden de twee bussen naar de grensovergang Hazeldonk geëscorteerd. Daar namen Belgische agenten de begeleiding over. De twintig anderen gingen onder politiebegeleiding in een derde bus naar Amsterdam waar ze in hotels verbleven.