Jongen aangehouden na melding aanslag

Nieuws Kort nieuws Jongen aangehouden na melding aanslag
thumbnail

Rotterdam - Een 17-jarige jongen uit Rotterdam is donderdag aangehouden na een valse 112 melding.

Die middag kwam een telefoontje op de meldkamer dat iemand ?een terroristische aanslag wilde melden?. Hierna werd de verbinding verbroken.

De politie nam de melding serieus en stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Via het telefoongesprek kwam men uit op een adres in Rotterdam. Er werd direct een onderzoek in de omgeving van de woning ingesteld. Toen een 17-jarige jongen de woning buiten stapte, werd hij direct aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau om gehoord te worden.

Uit nader onderzoek bleek al snel dat er geen sprake was van een daadwerkelijk plan voor een terroristische actie, maar van een flauwe grap. In de woning is die avond nog een zoeking gedaan. Daarbij werden geen verdachte zaken aangetroffen. De jongen is inmiddels in verzekering gesteld. Zijn rol en betrokkenheid bij de valse melding wordt onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Gekeken zal worden of de kosten die gemaakt zijn door alle politiediensten die in actie moesten komen, verhaald kunnen worden op de dader(s).