Politie houdt grote ANPR controle

Nieuws Kort nieuws Politie houdt grote ANPR controle
thumbnail

Rotterdam - In de strijd tegen HIC (high impact crimes: overvallen, straatroven en inbraken) zet de politie van alles in. Ook grote verkeerscontroles. Vrijdag 13 februari werd er een dergelijke controle gehouden op de Korte Stadionweg.

Al het verkeer vanaf 16.00 uur tot 04.00 uur werd in de omgeving van de Stadionweg gescand. Waar mogelijk werd uit het verkeer "oude bekenden" geselecteerd werden zij onderworpen aan een uitgebreide controle. Zowel bestuurder, inzittenden als kofferbak en achterbank. Bijvoorbeeld op aanwezig inbrekerswerktuig. Voertuigen worden na gegaan op technische gebreken maar ook op kenmerken van diefstal of omkatten. Van bestuurders en inzittenden worden alle papieren nagekeken. In de nachtelijke uren werd gecontroleerd op rijden onder invloed.

De actie werd georganiseerd door de politie in samenwerking met het Verkeershandhaving team, de studentenafdeling en de vrijwilligers van het wijkteam Beverwaard, Belastingdienst, KMAR, Douane en RDW.

De politie heeft 46 bekeuringen uitgereikt voor oa. diverse verkeerszaken en het niet tonen van een rijbewijs . Vier auto's die gecontroleerd werden voldeden niet aan de keuringseisen, daar werd een melding van gemaakt. En er werd een auto gecontroleerd die gestolen bleek te zijn. Een bestuurder negeerde een stopteken en reed door. Hij werd niet veel later teruggevonden in een wasbox bij een tankstation. In totaal kregen 14 mensen een bekeuring omdat ze teveel alcohol gedronken hadden. Het hoogste gemeten alcoholpercentage bij een bestuurder was 350 ugl.

De Belastingdienst heeft 14 auto's inbeslaggenomen. In totaal is er ruim 10.000 euro aan openstaande belastingschuld ter plaatse betaald.