Nieuwlandplein dicht voor herinrichting

Nieuws Kort nieuws Nieuwlandplein dicht voor herinrichting
thumbnail

Schiedam - De gemeente gaat het Nieuwlandplein herinrichten. Dit is nodig om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te vergroten. De uitvoering gaat van start op 30 maart 05.00 uur en duurt tot uiterlijk 18 april 07.00 uur.



Het Nieuwlandplein wordt overzichtelijker en veiliger. De fiets- en voetgangersoversteekplaatsen komen verder van de rotonde te liggen. Dit verbetert het overzicht voor alle gebruikers. Er worden verschillende snelheidsbeperkende maatregelen genomen, te weten: nieuwe drempels, verkorten van de opstelstroken voor afbuigend verkeer, versmallen van de rijbanen en verduidelijking van de belijning. Fietsers en voetgangers kunnen makkelijker en veiliger oversteken.

Door langere werkdagen, het combineren van werkzaamheden en het tegelijk uitvoeren van taken is de uitvoeringstijd (en dus afsluitingsduur) teruggebracht van 9 naar 3 weken. Er wordt gewerkt op maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur (regulier) met de mogelijkheid tot doorloop tot 22.00 uur. De laatste vier dagen draaien de uitvoerders indien nodig 24-uurs diensten.

De aard van de werkzaamheden (met zwaar transport) en het vele kwetsbare fietsverkeer en voetgangers, vraagt om een volledige afsluiting van het Nieuwlandplein tijdens de uitvoering. Alleen de hulpdiensten en de RET buslijnen kunnen gebruik blijven maken van het verkeersplein. Al het overige verkeer wordt met borden omgeleid via omliggende routes. Fietsverkeer en voetgangers krijgen eigen omleidingroutes.