Vlaardinger negen jaar Ierse cel in

Nieuws Kort nieuws Vlaardinger negen jaar Ierse cel in
thumbnail

Vlaardingen - Een 24 jarige Vlaardingse man gaat voor 9 jaar de Ierse cel in. De man stond afgelopen week in Ierland terecht nadat hij was opgepakt voor drugstransport.

Tijdens het proces vertelde de verdachte dat hij een gokschuld wilde aflossen met de drugsopbrengst. Een Ierse handlanger waarmee hij samenwerkte kreeg zes jaar gevangenisstraf.

Naast de 24 jarige Vlaardinger verdwijnt er ook een 73-jarige andere Nederlander achter de Ierse tralies. Hij is afgelopen dinsdag veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor de handel in honderden kilo's cannabis. De Ierse media meldden dat de drugsopbrengst bij elkaar rond de 5 miljoen euro waard is.

De 73-jarige Nederlander viel op door zijn enorme cowboyhoed. Dit verklaarden Ierse agenten tijdens het proces. Hij viel op bij de politie hoe hij met een bestelbusje naar een Ikea-vestiging in de hoofdstad Dublin reed. Daar stonden twee handlangers op hem te wachten. Hierna reed de Nederlander met het busje van een van de anderen naar een pakhuis. Bij het pakhuis stopte hij meerdere pakken in het laadruim. Daarop reed hij terug naar de Ikea. De handlanger reed weg en werd een eind verderop tegengehouden. In het busje vond de Ierse politie 72 kilo cannabis.

Na de vondst doorzochten agenten ook een pakhuis in Ierland. Daar vonden de agenten nog eens 225 kilo cannabis.