Duikers van defensie zoeken naar sporen

Nieuws Kort nieuws Duikers van defensie zoeken naar sporen
thumbnail

Rotterdam - Duikers van defensie hebben vandaag de Rotterdamse politie geholpen met het zoeken naar sporen voor een moordzaak.

De duikers gaan zoeken in het water van de Nieuwe Maas, ter hoogte van de Regenboogkade in Rotterdam. Zij hopen voorwerpen te vinden die te maken hebben met de liquidatie van de 33-jarige Ilirajan Sula.

Het Albanese slachtoffer werd op Tweede Paasdag op een parkeerplaats aan het Seringenplantsoen in Ridderkerk doodgeschoten. De daders vluchtten weg in een BMW die diezelfde avond nog op de Regenboogkade in Rotterdam werd aangetroffen. Waarschijnlijk wilden de daders de auto in de Maas laten verdwijnen, maar de auto bleef op het talud naar het water steken. De politie sluit niet uit dat de daders in de buurt van de auto een of meerdere voorwerpen in het water hebben gegooid en heeft de Koninklijke Marine bereid gevonden om met gespecialiseerde duikers de rivierbodem af te zoeken.

Direct na de moord op Ilirjan Sula startte de politie in Rotterdam een grootschalig recherche-onderzoek dat nog in volle gang is. Ilirjan Sula maakte ook gebruik van de namen Durim Sula, Durim Sulku en Besnik Sulku. Hij verbleef vermoedelijk al langere tijd in Nederland en mogelijk op meerdere locaties. Nadat het slachtoffer definitief geïdentificeerd kon worden, is het stoffelijk overschot op 15 april aan de nabestaanden overdragen.

Hoewel de politie in de afgelopen weken veel informatie heeft gekregen, blijft nieuwe informatie over Ilirjan Sula welkom. Wie Sula heeft gekend, weet waar hij verbleef en met wie hij omging, wordt gevraagd met de politie te bellen. Dat geldt ook voor mensen die weten waar Sula zich mee bezig hield en wat voor leven hij leidde, wie hij als vrienden en kennissen had en wie hem voor 6 april nog gezien of gesproken heeft.

Je kunt contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844 en vragen naar TGO Lente van de politie in Rotterdam. Anoniem bellen kan ook via M: 0800-7000.

Foto: Politie Rotterdam