GeenStijl haalt geld op voor beboete agent

Nieuws Kort nieuws GeenStijl haalt geld op voor beboete agent
thumbnail

Veghel - Het is niet in onze regio, maar volgens ons toch even het vermelden waard; de website GeenStijl.nl is een crowdfundingactie gestart om een boete te betalen die opgelegd was aan een agent.

De website, vaak niet de beste vriend van de politie, is de actie vanmorgen gestart.

In 2012 schoot een agent een vluchtende inbreker in zijn been. De rechter oordeelde onlangs dat de man niet had mogen schieten en veroordeelde hem tot het betalen van een schadevergoeding van 2500 euro aan de inbreker. Een hoop mensen, waaronder de mensen achter GeenStijl.nl, vonden dit een belachelijke uitkomst. "Nou zijn die naheffingsambtenaren van de Belastingdienst niet altijd onze beste vriend, met hun laserguns en hun stoepfietsboetes, maar Nederland wordt wel heel erg Kafka als agenten een maand salaris + overuren moeten gaan ophoesten als straf voor het arbeidsongeschikt maken van Echte Boeven", aldus GeenStijl.nl.

De actie is vanmorgen gestart met het doel zo'n 3000 euro op te halen. "We zetten in op 3000 euro zodat we netto wat overhouden voor een krat bier, een BBQ-pakket, een miniatuur pliesiewagen en een BOB-sleutelhanger". Blijkbaar zijn veel meer mensen het niet eens met de uitspraak van de rechter; de teller staat inmiddels al op ruim 6500 euro.