Auto gestolen na ramkraak

Nieuws Kort nieuws Auto gestolen na ramkraak
thumbnail

Schiedam - Dinsdagochtend zijn inbrekers met een gestolen auto tegen het rolluik van een garage aan de Spykerstraat in Schiedam gereden. Daar stalen zij een nieuwe auto waarmee zij vluchtten.

Kort daarna werden de mannen in de gestolen auto aangehouden op de Doenkade in Rotterdam.

Even over twee uur dinsdagochtend ging het inbraakalarm bij een garage aan de Spykerstraat in Schiedam af. Agenten zagen voor de garage midden op de weg een verlaten auto. De auto had geen kentekenplaat meer aan de voorzijde.

Het rolluik van de garage was volledig ontzet en achter het rolluik lag een kentekenplaat die overeen kwam met de plaat die nog achterop de auto zat. In de auto lagen een hakbijl en ander gereedschap. Bij navraag bleken de kentekenplaten niet bij de auto te horen en bleek de auto eerder gestolen te zijn in Ridderkerk.

Er waren geen personen in de garage aanwezig. Vanuit de garage was een Audi TT meegenomen. De omschrijving van de auto en het kenteken werden direct doorgegeven aan agenten op straat.

Rond kwart over vier 's morgens zagen agenten op de Doenkade in Rotterdam de bewuste auto rijden. De auto is staande gehouden en de inzittenden aangehouden. Het gaat om Rotterdammers van 18 en 21 jaar.