Woninginbreker op heterdaad aangehouden

Nieuws Kort nieuws Woninginbreker op heterdaad aangehouden
thumbnail

Schiedam - Een 37-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is donderdagavond betrapt bij een woninginbraak op de Burgemeester van Haarenlaan. Een oplettende buurtbewoner belde de politie.



De buurtbewoner alarmeerde de politie nadat zij een man op het balkon zag staan bij de buurvrouw die op dat moment niet thuis was. Bovendien had ze de inbreker nog niet weg zien gaan.

Agenten waren er snel en stapten de woning binnen. In de slaapkamer troffen zij de inbreker aan. Hij had inbrekerswerktuig bij en in zijn zakken zaten persoonlijke spullen van de bewoner. De 37-jarige verdachte werd direct aangehouden. Alle goederen zijn in beslag genomen.

De kans op een woninginbraak maken we met elkaar kleiner door alert te zijn. Zorg ervoor dat de toegangswegen naar uw woning niet verscholen zijn achter het groen en zorg er bovendien voor dat deze verlicht zijn. Vertel uw buren wanneer u op vakantie bent, zodat zij verdachte situaties kunnen herkennen. Mocht u iets opvallends of verdachts zien? Bel dan direct 112!