Dronken bestuurder ramt benzinepomp

Nieuws Kort nieuws Dronken bestuurder ramt benzinepomp
thumbnail

Capelle aan den IJssel - Een 20-jarige bestuurder uit Rotterdam heeft vrijdagavond een ongeval veroorzaakt met twee andere auto's en een bezinepomp.

De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht en is aangehouden na het afnemen van een blaastest. De andere twee bestuurders bleven ongedeerd.

De man uit Rotterdam reed rond 18.20 uur over de Couwenhoekseweg in Capelle a/d Ijssel toen hij ter hoogte van een tankstation de macht over het stuur verloor. De man botste met zijn auto op een andere auto die stond te wachten voor de wasstraat. Vervolgens wist hij een bezinepomp te raken die omver viel tegen een derde auto.

De man raakte gewond aan onder meer zijn gezicht en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de F die hij blies bij het afnemen van de blaastest, werd hij ook aangehouden. De bestuurders van de andere twee auto's (resp. 36 en 50 jaar, afkomstig uit Capelle aan den IJssel) kwamen met de schrik vrij.

Door de botsing met de bezinepomp ontstond een lekkage en liep een hoeveelheid brandstof het wegdek op. Uit voorzorg kwam de brandweer ter plaatse en werd de omgeving van het tankstation afgezet. De situatie was echter snel onder controle en de pompen van het tankstation werden zo snel mogelijk uitgezet.

Hoe de man uit Rotterdam de macht over het stuur is verloren, is nog onbekend. De Verkeersongevallendienst is ter plaatse geweest en heeft een onderzoek ingesteld om de toedracht van het ongeval te achterhalen.

foto twitter hvCapelle