71 bekeuringen bij illegale straatraces

Nieuws Kort nieuws 71 bekeuringen bij illegale straatraces
thumbnail

Rotterdam - Agenten hebben afgelopen weekend tweemaal opgetreden tegen illegale straatraces. Daarbij zijn totaal 71 bekeuringen uitgeschreven.

n de nacht van zaterdag op zondag, om ongeveer 01.30 uur kwamen bij de politiemeldkamer diverse klachten binnen over geluidsoverlast in de wijde omgeving van Heenvliet. Gezien de windrichting bestond het vermoeden dat de overlast kwam uit de omgeving van de Shannonweg in de Botlek. Toen agenten daar een onderzoek instelden zagen zij ongeveer 10 auto's die mogelijk betrokken waren bij illegale races. Deze auto's werden gecontroleerd en de bestuurders en passagiers kregen een proces-verbaal voor de APV (samenscholing).

Omdat enkele auto's waren ontkomen, werd in de omgeving een onderzoek ingesteld. Bij de Clydeweg stonden 2 auto's verstopt achter een paar pijpleidingen. Ook daar stonden 5 personen bij. Hun verklaring dat zij daar stonden te 'chillen' werd beloond met een proces-verbaal voor de APV.

Zondagavond was het opnieuw raak. Om 18.00 uur kwamen er weer diverse klachten uit dezelfde omgeving binnen bij de meldkamer. Uit onderzoek bleek dat een grote groep straatracers met snelle auto's en motoren, 36 in totaal, zich verzamelden op de Nieuwesluisweg in Rotterdam (Botlek). Dit werd vastgesteld door onder andere de politiehelikopter. Ook werd gezien dat er daadwerkelijk werd geracet. Eén motorrijder kwam bij het stunten ten val.

Meerdere eenheden controleerden de aanwezigen en ook zij kregen een proces-verbaal voor de APV.