Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving

Nieuws Kort nieuws Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving
thumbnail

Vlaardingen - De politie zoekt getuigen van een gewelddadige beroving op zaterdagavond 15 augustus op de Trekkade in Vlaardingen. Een 45-jarige man raakt daarbij zwaar gewond aan zijn gezicht.

De man uit Vlaardingen was onderweg naar huis, toen hij rond half twaalf twee mannen tegen kwam bij de brug de Twist, ook wel bekend als de Wokkel. De mannen vroegen om een sigaret, die hij niet had. Vervolgens werd hij bij zijn schouder beetgepakt en kreeg hij vuistslagen in zijn gezicht. Hierop viel het slachtoffer de helling af en kwam hij terecht tussen de bomen en bramenstruiken. Een van zijn belagers wilde zijn mobiel hebben. Opnieuw werd hij meerdere keren in zijn gezicht geslagen. Toen bleek dat het slachtoffer geen telefoon bij zich had, trokken ze een hanger van zijn ketting. Het slachtoffer is even buiten bewust zijn geweest. Toen hij weer bij kennis was, waren de daders er vandoor. Voorbijgangers troffen het slachtoffer aan en hebben direct de politie gebeld. Het slachtoffer is met flinke verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat onder andere dat zijn neus was gebroken en dat hij een hersenschudding had.

Agenten hebben een onderzoek ingesteld en sporen veiliggesteld op en rond de Trekkade. De politie is op zoek naar getuigen.

Signalement

Dader 1 is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een blanke huidskleur en droeg een lichtblauwe hoody over zijn hoofd met een grijze strook in het midden. Hij droeg een donkere sportbroek. Dader 2 is kleiner, ongeveer 1.70 meter lang. Hij is licht getint, heeft kort golvend haar en was in het zwart gekleed.

Informatie
Heeft u iets gezien in de nacht van zaterdag op zondag tussen 23.00 en 00.30 uur in de omgeving van de brug de Twist op de Trekkade? Of heeft u informatie die kan helpen in het onderzoek en heeft u nog niet gesproken met de politie? Neemt u dan contact op via 0900-8844 of Anoniem op 0800-7000.