Politie neemt dertien (vuur)wapens in beslag

Nieuws Kort nieuws Politie neemt dertien (vuur)wapens in beslag
thumbnail

Rotterdam - De politie van de eenheid Rotterdam heeft in ruim een week in verschillende, los van elkaar staande zaken dertien (vuur)wapens aangetroffen en in beslag genomen. In totaal werden negen verdachten aangehouden.

De Rotterdamse politie heeft met het van straat halen van de wapens en het aanhouden van de verdachten de samenleving voor burgers én voor agenten weer iets veiliger gemaakt.

Op 16 augustus werd een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een meisje van 17 jaar uit Oostvoorne en een 56-jarige plaatsgenote in een woning in Oostvoorne aangehouden. De politie had kort daarvoor informatie gekregen dat de man over meerdere vuurwapens zou beschikken en besloot tot snel ingrijpen. Een arrestatieteam viel de woning binnen en bij de doorzoeking werden drie handvuurwapens en munitie gevonden en in beslaggenomen. De drie aanwezigen werden aangehouden en worden verhoord.

Vuurwapen tegen voordeur
Op 11 augustus sloeg een 25-jarige man Rotterdammer met een vuurwapen op de voordeur van een woning aan de Grondherenstraat in Rotterdam. Na een korte achtervolging wisten agenten hem een paar minuten aan te houden. Uit onderzoek bleek later dat er niet geschoten was, maar dat de man hard met een vuurwapen tegen de voordeur had geramd.

Wapens na melding onenigheid gevonden
Een Rotterdammer van 23 jaar en een 36-jarige man met onbekende woonplaats werden op 8 augustus aangehouden. Na een melding van onenigheid ging de politie naar een woning in de St Andriesstraat waar beide mannen werden aangehouden. In de buurt van de woning werden twee vuurwapens aangetroffen en in beslaggenomen.

Meerdere wapens na tip
In een woning aan de Schaarweide in Rotterdam werd op 11 augustus een vuurwapen, een steekwapen, een kruisboog en munitie aangetroffen, nadat een tip bij de politie was binnengekomen. In de woning werd ook soft- en harddrugs gevonden en in beslaggenomen. Een 44-jarige Rotterdammer werd aangehouden en zit sindsdien vast.

Speurhond vindt vuurwapens in bosjes
In Dordrecht werd op 14 augustus in bosschages aan de Thorbeckeweg een vuurwapen gevonden. De politie zocht op die locatie met een speciale speurhond, nadat een omwonende eerder die dag in zijn auto een kogelgat én een kogel had aangetroffen. De politie heeft de kogel en het wapen in beslaggenomen en het onderzoek wordt voortgezet.

Marine duikt wapens op
Op 17 augustus vonden duikers van de Koninklijke Marine twee vuurwapens in de Essenburgsingel in Rotterdam. Het doorzoeken van het water maakt deel uit van een onderzoek naar een schietpartij in juni 2015 waarbij een 27-jarige Rotterdammer om het leven kwam. De politie bekijkt of de vuurwapens iets met het schietincident te maken hebben of daar los van staan en zet het onderzoek voort.

Verdachte schiet zichzelf in been
In Rotterdam hielden agenten op 10 augustus twee Rotterdammers van 18 en 21 jaar aan na de melding een beroving met een vuurwapen op de Bloemenlaan. Bij de aanhouding zagen agenten zich genoodzaakt om hun vuurwapen te gebruiken. Eén verdachte is gewond geraakt aan zijn been. Uit nader onderzoek ik gebleken dat dit is gekomen door een schot van zijn eigen vuurwapen. Dat is in beslaggenomen.

Tips?
Criminelen maken in Nederland regelmatig gebruik van vuurwapens. Vuurwapens waardoor beoogde slachtoffers, omstanders én agenten in levensgevaar komen. Voor die illegale vuurwapens is in Nederland geen plaats. Heeft u informatie over personen met vuurwapens? Bel M (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.