Agenten in burger houden 3 winkeldieven aan

Nieuws Kort nieuws Agenten in burger houden 3 winkeldieven aan
thumbnail

Vlaardingen - Politieagenten surveilleerden woensdag 26 augustus in het stadshart van Vlaardingen om zakkenrollers en winkeldieven te kunnen betrappen. Zij deden dit in burgerkleding.

De actie resulteerde in drie aanhoudingen.

Tijdens de actie bij het Liesveld werden verschillende mensen gecontroleerd op verdenking van zakkenrollerij. Een zakkenrollerij werd niet waargenomen. Daarentegen betrapten de agenten wel drie winkeldieven.

Twee agenten zagen rond het middag uur een voor hen bekende winkeldief een drogist binnen gaan. Daar pakte de 46-jarige verdachte uit Vlaardingen enkele parfumflesjes, verstopte deze in zijn mandje en reed met zijn scootmobiel de winkel uit. Daarop werd hij meteen aangehouden.

Een ander surveillance koppel van de politie zag in een kledingwinkel twee vrouwen met een buggy winkelen. Zij vertrokken vervolgens zonder afrekenen naar buiten. Het tweetal werd staande gehouden en gecontroleerd. De twee vrouwen, een 31-jarige uit Rotterdam en een 38-jarige uit Maasdijk, bleken de kledingstukken in een geprepareerde tas te hebben gedaan. Het duo werd aangehouden.

Alle verdachten hebben een wijkverbod gekregen.